divendres, 28 de novembre del 2014

LA DISTÀNCIA ENTRE LES NOTES

Si mai us heu preguntat com és que al piano les notes negres estan agrupades en grups de dues i tres i no segueixen la mateixa distància: Aquí hi ha la resposta, no hi ha la mateixa separació de tons entre les notes, de vegades hi ha un to sencer i de vegades només mig. Això és el que passa entre mi i fa i entre si i dó i per això "hi falta una tecla negra" entre aquestes notes.


Al teclat hi veiem les notes que tenen #. Fixeu-vos que no hi ha cap Mi# ni tampoc cap Si#. Això passa perquè la nota que la nota que li correspondria en apujar mig to el Mi seria el Fa i la que li correspondria al Si seria el .

http://sourceforge.net/projects/vmpk/files/vmpk/0.5.1/vmpk-0.5.1-win32-setup.exe
Cliqueu  el dibuix per descarregar un programa que serveix per tocar el piano amb l'ordinador. Es diu "Virtual midi piano keyboard" i és un programa lliure, que vol dir que és gratuït i que el podeu descarregar i compartir totes les vegades que us faci falta. A youtube hi ha tutorials sobre el seu funcionament però a la classe mirarem de fer una prova per saber-ne una mica més. (no podem saber si funciona en tots els ordinadors, només ho hem provat a uns quants i als nostres funciona correctament). Trobareu també aplicacions ANDROID i IOS gratuïtes per a la vostra tablet o el vostre telèfon Android o Apple, només us cal anar a Play Store o a App store i buscar-ne de gratuïtes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada